Hernblogg

Hernblogg

En blogg med utfall og innfall


Vistdalstraversen for første gang

UtelivOpprettet av Meg selv 11 juli, 2012 22:42:00
Tirsdag 10. juli gikk jeg Vistdalstraversen for første gang. Det var en del av Norsk Fjellfestival.

Kort fortalt går turen over fjelltoppene på østsiden av Vistdalen.Det var oppmøte på Coopen i Vistdal kl. 0900, så dermed var en overnatting på Sletta Lodge mye bedre enn å stå opp grytidlig hjemme i Molde for så kjøre til Vistdal.

Jeg våknet til lavt skydekke som hang ned mellom fjellene, ville det lette i løpet av dagen?

Ved avmarsj var turfølget rundt 20 deltagere, de aller fleste med en eller annen tilknytning til Vistdalen, enten fastboende eller hytteboere.

Starten på turen var ved fjorden og dermed ble det fort motbakke, mye motbakke, RunKeepern viste at turen totalt bød på 1458 m stigning.

På tur er det alltid kjekt å se på fjellene rundt og nyte utsikten, men dette var nok ikke rett dag. For etter 3,5 km gikk vi inn i tåkeheimen og der ble vi nesten resten av turen. Sikten var meget begrenset, men med kjentfolk som turledere var det ikke problematisk. Selv ikke på turens høyeste punkt; Svarttind 1094 moh, var det noe som helst utsikt.Så turen var mer til innsikt enn til utsikt. Men kjent var det uansett. Så nå gjelder det å finne seg en finværsdag på slutten av sommeren eller til høsten for å gå Vistdalstraversen med utsikt.

Men som det stod i turbeskrivelsen "... turen bli avsluttet i Hawaii. Det anbefales å være forberedt på å kunne ta en dukkert i denne spesielle badedammen." og bade, det gjorde jeg!  • Kommentarer(3)//blog.hernborg.com/#post25