Hernblogg

Hernblogg

En blogg med utfall og innfall


Moldebadet

BetraktningerOpprettet av Meg selv 15 april, 2010 22:55:35

Lørdag 12. april åpnet Moldebadet dørene sine for publikum. Saken ble selvfølgelig fyldig dekket av Romsdals Budstikke: Molde badet åpnet Bilder: Åpningen av Moldebadet Det har også vært skrevet om reaksjoner fra grupper som synes at badeprisene er noe stive: Opprør mot leiesatsene Og ja det er nok mye mye dyrere å bruke Moldebadet enn det var å bruke Idrettens Hus, men så er jo anleggene totalt forskjellige. Men med de prisene som nå er, er det nærmest å forvente seg at når nyhetens interesse har lagt seg, så vil nok besøkstalene synke.

Åpningsdagen styrte vi unna, men husets 6-åring ville svært gjerne teste byens nye badestampe. Og derfor avspaserte jeg noen timer i dag, hentet jenten på skolen og dro for å teste. 95,- for voksen, 75,- for barn og 30,- kr for parkering. Totalt 200,- kr.

Så hva får man for 200,- en torsdag mellom 1215 og 1430?
Et "nøkkelbånd" med mikrochip som gir tilgang til garderober, mulighet for låste skap og selvfølgelig tilgang til bassengene: Stort svømmebasseng, terapibasseng med ekstra varme, familieplaskedam og familiebasseng med motstrømsspiral.. To vannsklier; en ekstrem i spiral og en litt snillere med mørk tunnel.

Badet er fint det, bevares. Vi koste oss og hadde det topp og gikk ikke opp før fingre og tær hadde skikkelig skrukkehud. Det var lite folk og det var ikke kø noen steder. Jeg testet den snille vannsklien noen ganger, mens frøkenen takket pent nei og plasket litt i plaskedammen.

Men noe trekker ned. Det var noen ungdommer som hadde behov for å kaste ball og støye litt ekstra i terapibassenget, der var betjeningen litt for slappe og ga de ikke beskjed om å gi seg før en gammel dame hadde gitt beskjed til en eller annen sjefsvakt om det som skjedde.
Jeg savnet også en mindre vannsklie eller en vanlig sklie som ender i vann. Jeg ser for meg at når husets 2-åring skal være med vil han nok føle seg skikkelig snytt over at forlystelser med litt action for hans aldersgruppe mangler, men jeg tviler ikke på at han vil forsøke seg i den ene vannsklien. De gangene vi har vært på Håp i havet på Finnøya har han virkelig rulet vannsklien der.
I så henseende er nok Vannkanten i Bergen et mer komplett badeland enn det Moldebadet er.

Alt i alt havner jeg på en svak femmer på terningen. Prisen gjør nok at vi vil benytte det, men ikke så alt for ofte. Men det må jo oppleves!

  • Kommentarer(1)//blog.hernborg.com/#post18