Hernblogg

Hernblogg

En blogg med utfall og innfall


Pyongyang av Guy Delisle

LitteraturOpprettet av Meg selv 12 juni, 2010 23:31:28

Et riktig ufyselig forsommer-vær med regn og vind bragte i dag familien til biblioteket i Molde og mens ungene forlystet seg i barneavdelingen tok jeg en liten avstikker til kassen med tegneserier for voksne. Og der fant jeg Pyongyang - en tegnet og meget begrenset reise i Nord-Korea av Guy Delisle

Og siden jeg allerede har en vis absurd fascinasjon av dette landet som så og si er hermetisk lukket og meget vanskelig tilgjengelig tenkte jet at jeg skulle låne og lese den.

Bokens hovedperson kommer til Nord-Korea for å jobbe med en animasjonsfilm som delvis skal produseres der. Nord-Korea er jo så langt borte og så forskjellig fra alt vi kjenner til. Vi møter ikke mange Nord-koreanere, uten om de to store Kim Il Sung og Kim Jung Il, er det bare de navnløse kamerat guide og kamerat sjåfør og en og annen arbeider.

Selv om historien til tider er riktig så morsom og finurlig må en ikke glemme at det totalitære regimet i Nord-Korea har total kontroll over alle innbyggere og at de har et kynisk syn på innbyggerne og at propagandaapparatet hele tiden jobber under høyttrykk.

For kuriositetens skyld har jeg funnet fram noen lenker om Nord-Korea:

Nord-Koreas offisielle hjemmeside på norsk: http://www.korea-dpr.com/users/norway/
The forbidden railway: Vienna - Pyongyang - to som reiste med tog! fra Wien til Pyongyang: http://vienna-pyongyang.blogspot.com/
PEK-FNJ (Reisebrev fra Nord Korea) - en nordmann på reise i Nord-Korea: http://forum.scanair.no/showthread.php?t=42564


  • Kommentarer(0)//blog.hernborg.com/#post19