Hernblogg

Hernblogg

En blogg med utfall og innfall


2GB Pulse™ Smartpen

TeknologiOpprettet av Meg selv 30 aug., 2010 21:26:48
Som jeg twittret om før helgen har vi på jobben gått til innkjøp av en 2GB Pulse™ Smartpen som jeg nå har gjort mine første erfaringer med. Og det ser lovende, svært lovende ut.Med bakgrunn som selverklært gadgets-elsker forsøker jeg stadig å være oppdatert på nye dingse-dupper som kommer. Dette kombinert med at jeg er på en rekke møter der jeg må ta notater og skrives referat har jeg vært på jakt etter et verktøy á la Smartpen.

For skal man være dønn ærlig så er ikke bærbar-pc eller notebook det optimale. På møter og foredrag er jeg forsatt mest komfortabel med å notere for hånd og ikke på et tastatur. Likevel har jeg funnet meg en teknikk med nootebooken, men optimal er den ikke.

Fredag den 13. august hadde jeg gleden av å spise lunsj med en professor i økonomi, organisasjon og ledelse som også var en gadgets-elsker og han hadde en Smartpen, så jeg lot ikke muligheten gå fra meg og spurte og grov om den.

Vel hjemme søkte jeg litt på nettet.
www.livescribe.com er utvikler og produsent av Pulse™ Smartpen. Og på www.smartpenn.no finner man opplysninger på norsk.Amobil.no testet den i januar under overskriften: ”Bond-penn for studenten” http://www.amobil.no/artikler/livescribe_pulse_smartpen/67136
Pcworld.no testet den også i januar under overskriften: ”Genial smartpenn” http://www.idg.no/pcworld/article118602.ece
Dette begynte å blir interessant.


For de som ikke gidder å lese lange og utfyllende tester kan en se Aylar Lies bloggpost "Studiestart? Da BØR du investere i en "Smartpenn" www.smartpenn.no" http://aylar.blogg.no/1281465565_studiestart_da_br_du_.html En brutalt kort, men to-the-point beskrivelse av hva en Smartpen er.

Smartpen trenger spesielle ark for å fungere, men utover det er det lite som ikke minner om tradisjonell notatbok.

Pennen ble bestilt og jeg gledet meg til å åpne pakken og se om dette var en ”smart” penn. I pakken som kom var det foruten 2GB Pulse™ Smartpen;

* 3D Recording Headset
* Starter notatblokk
* USB-lader og dockingstasjon
* Smartpenetui og 2 pennstifter

Det som ikke var i pakken, men som absolutt burde vært det er, programmet ”MyScript for Livescribe” http://www.visionobjects.com/en/webstore/myscript-for-livescribe/description/ Dette programmet tar steget fult ut og konvertere håndskriften til digital tekst. Programmet kan lastes ned i fullversjon med 30-dagers prøvetid, etterpå må man kjøpe lisensnøkkel online for $29.95. Kjøp av programvare online for en offentlig institusjon er litt vrient, men det finner jeg sikkert en løsning på.

Jeg hadde mine tvil, men den første testen overbeviste meg om at programmet sannsynligvis er verdt de $29.95.

klikk for større versjon

Tekstsiden fra notatboken ble konvertert til tekst uten de helt store feilene. Det ser bare ut som om det er mine noe sære E-er den har problem med pluss litt annet smårusk. Men jeg er imponert.

Siden jeg ikke har brukt pennen så veldig mye, er dette bare et førsteinntrykk. Men i løpet av denne uken skal jeg teste grundigere, både med opptak av lyden mens jeg skriver og videre teste konverteringen fra håndskrift til digitalskrift. Så får vi se om resultatet står seg.

En foreløpig konklusjon: Genial og enkelt, ganske enkelt genialt!


  • Kommentarer(2)//blog.hernborg.com/#post20