Hernblogg

Hernblogg

En blogg med utfall og innfall


Fenomenet Lars Kepler

LitteraturOpprettet av Meg selv 18 april, 2012 21:31:09

Jeg har nå lest meg gjennom forfatterpsedonymet Lars Keplers 3 bøker: Hypnotisøren, Pagininikontrakten og Ildvitnet.

En svensk James Bond?
Bøkenes hovedperson er den finsk-svenske kriminalinspektør Joona Linna som omtales som en svensk James Bond, noe jeg ikke klare å se for meg rent utseendemessing. Riktig nok er han den som får med seg alt og han har alltid rett. Men det kan ikke være så vanskelig med tanke på det svenske politiets dårlige rykte. Og Astrid Lindgrens Kling og Klang i Pippi har jo ikke akkurat gjort det lettere. Men rett skal være rett han er nok dyktig og står på sitt og har gir seg ikke.

Hans forhold til kvinner virker noe merkelig og det skinner etterhvert igjennom at her ligger det en historie bak som ikke er helt enkel og som ennå ikke er helt avdekket på slutten av bok 3. Men jeg antar at det kommer flere bøker og dermed får en bare smøre seg med tålmodighet å vente på svaret. James Bond er jo mer en pikenes Jens, noe jeg ikke tror om Joona.

I mitt hode er Joona mer hverdagslig og kanskje litt kjedelig på utseende, men jeg kan ta feil. Hypnotisøren blir nå film. Tobias Zilliacus skal spille Joona og Mikael Persbrandt skal spille Erik Maria Bark, selveste hypnotisøren.


Farlige kapitler
Bøkene er tjukke, alle er over 500 sider. Men Lars Kepler skriver korte kapitler, ja så korte at det blir farlig. For jeg må bare lese et til og et til og et til. Dermed er det fare for at det blir vanskelig å legge vekk boken og en risikere å lese vekk halve natten.

Pagininikontrakten leste jeg i løpet av to tre kvelder/netter i julen, Hypnotisøren ble lest i slutten av påsken og Ildvitnet leste jeg i helgen og påreisen til og fra Drammen i begynnelsen av denne uken.

Bøkene anbefales. Det har jeg jo allerede gjort til mine venner på Facebook.

P.S vanligvis leser jeg jo svensk litteratur på svensk, men disse bøkene er lest på norsk.

  • Kommentarer(0)//blog.hernborg.com/#post24