Hernblogg

Hernblogg

En blogg med utfall og innfall


Gadgets på jobben

TeknologiOpprettet av Meg selv 06 okt., 2009 23:31:42
I min bransje er det ikke så veldig vanlig med morsomme og nyttige gadgets i jobbsammenheng. Så lagt har vel det blitt en og annen minnepinne. Vi henger likesom litt etter. Men av og til drypper det litt på oss også. Jobben min innebærer til tider mye møter og farting utenfor kontoret. Og til nå har jeg stort sett drasset rundt på en bærbar HP av den litt store sorten. Jeg forsøker å være effektiv og bare skrive inn en tekst en gang, men når pc-en tar stor plass er det oftere lettere å ty til analoge notater. smiley

For noen uker siden kom sjefen og sa at vi burde skaffe oss noen virkelig portable maskiner som var lette å ha med seg og ikke tok så mye plass. Og vi er to på kontoret som ikke trengte å bli bedt to ganger. Som sagt så gjort. Vi måtte finne ut hva som fantes (research er viktig) og hva som ville være kompatibelt med det som IKT-seksjonen har som standarder. Vi kom fram til at maskinen burde være liten, lett, ha god batterikapasitet og helst kjøre Windows XP Professional, for mest mulig sømløs implementering i nettverket. En lokal leverandør kunne tilby HP 2133 Mini-Note til under 2000,- + mva. Og det må sies å være et kupp! Nå er det selvsagt kommet en ny og bedre modell HP 2140 Mini-Note. Men innenfor vårt budsjett var HP 2133 for under 2000,- et klokkeklart valg. Når en ikke kan velge fra øverste hylle må en heller målstyre sine valg.

Spesifikasjonene er som følger:
VIA C7-M @ 1,6 GHz
8,9" skjerm i bredformat (1280 x 768 piksler)
2 GB DDR2-minne
120 GB harddisk, 5400 RPM
VIA Chrome9 grafikk
WLAN (a/b/g)
Gigabit LAN
2 x USB, blåtann
VGA ut, lyd inn/ut
Minnekortleser, ExpressCard/54
Integrert webkamera og mikrofon
Windows XP Professional
6-cellers batteri
Dimensjoner (B/D/H): 26,2 x 17,0 x 2,7~5,3 cm
Vekt 1,4 kilo


Jeg skal ærlig innrømme det at det er en liten lekkerbisk. Så lett å ta den med seg, så kul og så innmari stas. smiley

Nå har ikke jeg hatt maskinen spesielt lenge og har ikke fått testet den grundig, men allerede nå kan jeg slå fast at dette er saker å ha med seg på "tur". Skjermen er jo ikke akkurat stor og det merkes virkelig når jeg har jobbet litt på Mini-Noten og går tilbake til stasjonær-pc med 20”-skjerm. Når det er sagt skal det også sies at skjermen er meget god og har knivskarpt bilde. Tastaturet er noe mindre enn det som er vanlig og pekeplaten krever også litt øvelse for å beherske. Batteritiden er ifølge flere ulike nettkilder bra, så gjenstår det å se om det er slik i det virkelige liv også.

pcworld.nos test: http://www.idg.no/pcworld/article96250.ece
dinside.nos test: http://www.dinside.no/793678/hp-2133-mini-note

Nå gjelder det å få testet maskinen grundig. Lever den opp til de forventninger jeg har fått til den på kort tid eller vil den skuffe meg?

Oppdatering 12.10.2009:
Litt inspirert av twitter.com/rubixs posting av bildet Ny og gammel modell av HP Mininote på kontoret tok jeg for morro skyld bilder av den gamle og den nye skrivefjølaFor ordens skyld den nye er til venstre. smiley Det er ikke størrelsen som teller.

  • Kommentarer(2)//blog.hernborg.com/#post7