Hernblogg

Hernblogg

En blogg med utfall og innfall


Må jeg kjøpe musikk fysisk?

BetraktningerOpprettet av Meg selv 18 okt., 2009 00:00:13
Jeg har noen sære interesser og jeg legger ikke skjul på det. smiley

Blant annet har jeg en komplett samling av Bjørn Eidsvågs utgivelser. Riktig nok har jeg alle på CD. Det var den muligheten som var når jeg begynte å bygge opp samlingen min en gang tidlig på 1990-tallet. Det er nok ikke helt genuint for da burde jeg nok hatt de eldste på vinyl siden de først kom ut i det formatet. Andre har komplette samlinger av f.eks Elvis, The Beatles, Michael Jackson, de Lillos og jeg har altså Bjørn Eidsvåg.

På mandag, den 19. oktober, kommer samlealbumet "De beste" ut der Bønnien, som jeg av og til kaller han, oppsummerer sin karriere så langt. Og som den hardcore-fan jeg er, skal den selvsagt kjøpes. Men i hvilket format?


Det enkleste og billigste er å kjøpe den i iTunes, da blir den rask levert og den ligger som filer på mac-en og jeg kan enkelt overføre den til iPhonen. Men jeg er litt usikker på om det holder til samlingen. Samlingen står forøvrig kronologisk sortert i øverste hylle i cd-hyllen og jeg føler at det blir ikke det samme å svi "De beste" på cd på mac-en og sette dem i hyllen. Er det jeg som er konservativ? For en samling er en samling og hjemmebrent er hjemmebrent, eller?

Kjøper jeg den fysiske cd-en, det er faktisk en dobbel-cd, blir det penere i hyllen, men dyrere for lommeboken. Dette "problemet" havner selvsagt i kategorien "I-lands problem"

Kjenner jeg meg selv rett blir det vel både i pose og sekk; både kjøp i iTunes og kjøp av fysisk cd. Det har jeg gjort tidligere og er man fan så er man fan.

P.S
Har nettopp reservert billetter til konserten i Bjørnsonhuset i Molde 29. november.

  • Kommentarer(1)//blog.hernborg.com/#post8