Hernblogg

Hernblogg

En blogg med utfall og innfall


Sommardöden av Mons Kallentoft

LitteraturOpprettet av Meg selv 23 nov., 2009 20:57:38

Sommardöden er bok nummer to i en serie der kriminalinspektør Malin Fors ved Lindköpings poilsen er hovedperson. Boken er skrevet av den svenske forfatteren Mons Kallentoft

Det er rekordvarme og det er nesten ulevelig i traktene rundt byen Lindköping. Varmen kombinert med langtids tørke gir en rekke skogbranner. Samtidig som en jente meldes savnet savnet finner man en annen jente helt naken, med en rekke sår og hun er sannsynligvis voldtatt. Denne jenten husker absolutt ingen ting av det som har skjedd. Hun er helt ren det finnes ingen biologiske spor på kroppen hennes. Hun er tydeligvis blitt grundig vasket av gjerningsmannen.

Jenta som er meldt savnet finnes etter en tid død. Hun er også grundig rengjort og uten biologiske spor på kroppen. Også hun er utsatt for seksuelle overgrep. Sannsynlig er hun penetrert med en blå dildo. Disse sakene sees helt klart i en sammenheng og jakten på en sereiforbryter er i gang. Og når en ny jente finnes død og utsatt for samme type overgrep blir sommeren ikke bare bokstavlig talt glo-het men brennende for politiet

Malin Fors er skilt fra brannmannen Janne og sammen har de tenårings datteren Tove. Janne og Tove er i begynnelsen av boken på ferie i Asia, men kommer hjem i løpet av handlingen.

I begynnelsen av boken trekkes det noen interessante tråder mot mulige spor fra Facebook og Yahoo-mail og en eventuell lesbisk forbindelse. Disse holdes det liv i lenge men så koker de bort i kålen og det er synd for det kunne vært tatt videre.

Ellers så ”snakker” de døde jentene til Malin Fors. Dette hører selvsagt ikke Fors og det kan være like godt. Akkurat den delen av boken kan jeg styre min begeistring for.

Alt i alt er denne boken greit lesestoff, men den er ikke like bra som første bok i serien om Malin Fors: ”Midvinterbold” som jeg leste i påsken.


Jeg leste begge bøkene på svensk, men de finnes også på norsk:
Sommerdøden og Midtvinterblod.  • Kommentarer(0)//blog.hernborg.com/#post9